Home
 
 
 
 
 
Welkom / Welcome

Welkom op de project website van Deltawerken Online - Virtuele Rondleidingen

Via deze website  geven we u een  beeld  van het Virtuele Rondleidingen project  dat we sinds mei 2007 zijn gestart. Donderdag 30 oktober 2008 lanceren we het project  in Nederland. De rest van de wereld volgt in de dagen erna.

Unieke techniek - Uniek project in de wereld

Het project combineert  lucht- en grondfoto’s van een aantal van de grootste deltawerken in Nederland. Samen vormen deze 360 graden foto’s een virtuele rondleiding langs deze bouwwerken die uniek is in de wereld. Elke virtuele rondleiding begint  in de lucht waarna men via 'hotspots' inzoomt  op verschillende locaties op de grond die vaak niet voor publiek toegankelijk zijn. Het biedt u dusletterlijk een kijkje achter de schermen.

De virtuele tours bevatten grondfoto’s van Job van de Sande en luchtfoto’s van Scott Haefner. Deze luchtfoto’s zijn gemaakt met een grote vlieger waaronder een camera is bevestigd. Meer over deze techniek die ook wel Kite Aerial Photography (KAP) wordt genoemd, is te vinden op de website van Scott. http://scotthaefner.com/kap/ 

Sponsoren

Het project is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Netherlands Water Partnership en Waterland.net

http://www.nwp.nl/ 

http://www.waterland.net/

Promotie Materiaal

Op deze site hebben wij een grote hoeveelheid promotiemateriaal voor u beschikbaar gemaakt. Indien uw magazine, vakblad, krant, online nieuws dienst, of website besluit een artikel te schrijven over dit project, dan kunt u eenmalig kosteloos gebruik maken van dit materiaal. De verschillende foto’s zijn op lage resolutie beschikbaar gemaakt om een goed beeld te geven van wat beschikbaar is. Deze kunnen daarna op hoge resolutie (kosteloos) worden aangevraagd. 

Naast beeldmateriaal zijn er ook virtuele rondleidingen op video beschikbaar via YouTube. Indien u liever met een andere video site werkt, dan kunnen wij een file beschikbaar stellen welke u kunt uploaden. Daarnaast is het mogelijk om HDTV output files te genereren van ons materiaal. Wij kunnen u voorzien van Quicktime Virtual Tour files welke via een simpel programma om te zetten zijn naar bewegende beelden. U heeft dan de volledige controle over de te genereren videobeelden voor een mogelijke video special.

De eerste zes virtuele rondleidingen zijn onder embargo (tot 30 oktober) te zien op deze website. Ook zijn enkele screenshots gemaakt hoe de virtuele rondleidingen in onze website www.deltawerken.com zullen worden verwerkt. Hier is ook een (verborgen) demo van te bekijken.

Als laatste hebben wij een 'widget' ontwikkelt welke een verkleinde versie is van de virtuele rondleiding op de Maeslant Kering. Deze zal in zijn vorm vrij te plaatsten zijn op uw website. De foto's zijn nog steeds van dermate hoge kwaliteit dat zelfs op volledig scherm de rondleiding te bekijken is. Project Phases